Gymnasievalet är en milstolpe i varje elevs liv, och när det gäller att välja rätt skola är det viktigt att göra ett genomtänkt beslut. Järva Gymnasium sticker ut som ett exceptionellt val, och i denna artikel kommer vi att utforska varför det här är den perfekta platsen för din nästa utbildningsresa.

 1. Drivs av ideellt engagemang

Järva Gymnasium drivs av en idéell och icke-vinstdrivande stiftelse, Roya Foundation. Det betyder att varje investering går direkt till elevernas utbildning och till att skapa en högkvalitativ lärandeupplevelse. Samarbetet med företag och organisationer skapar en dynamisk miljö där eleverna får tillgång till stöd och resurser från olika sektorer.

 2. Personligt engagemang för varje elev

På Järva Gymnasium är fokus på varje elevs välbefinnande och framgång. Skolans engagerade personal och lärare strävar efter att skapa en trygg och inkluderande miljö där du inte bara når dina akademiska mål utan även utvecklar värdefulla färdigheter och samhällsnyttiga värderingar.

 3. Varierad och motiverande undervisning

Skolan erbjuder en omväxlande undervisning som bygger på forskning och projekt kopplade till verkligheten. Lektionerna är utformade för att vara roliga och motiverande, och du kommer att uppleva tydliga strukturer för lektionernas start, genomförande och avslut.

 4. Elevinflytande och individuellt val

På Järva Gymnasium är elevinflytande på riktigt. Här kan du välja mellan ett brett urval av kurser och påverka vilka kurser skolan ska erbjuda som individuellt val. Dessutom kommer du att ha stöttning från skolans lärare och personal för att göra de val som passar just dina intressen och mål.

 5. Globalprofil och internationella möjligheter

Skolan har en global profil, vilket innebär att du kommer att ha chansen att delta i internationella utbyten och resor för studier och samverkan. Detta ger en unik möjlighet att bredda dina perspektiv och bygga internationella relationer.

 6. Stark elevhälsa och stödstrukturer

Järva Gymnasium investerar i starka elevhälsotjänster, inklusive skolsköterska, studie- och yrkesvägledare, kurator och specialpedagoger. Här kan du förvänta dig regelbundna utvecklingssamtal och stödtider för att säkerställa din välbefinnande och akademiska framgång.

 7. Aktivt elevinflytande och fritidsaktiviteter

Eleverna har möjlighet att engagera sig genom elevkår, råd och andra demokratiska sammanställningar. Dessutom erbjuds olika fritidsaktiviteter, inklusive möjligheten att starta ett UF-företag och delta i olika idrotts- och fritidsaktiviteter.

Slutligen, med fräscha och moderna lokaler, närhet till idrottshallar och en nyrenoverad bibliotek, erbjuder Järva Gymnasium en stimulerande och inkluderande inlärningsmiljö. Så, om du letar efter en gymnasieskola som inte bara fokuserar på dina studier utan också på din personliga utveckling och framtid, då är Järva Gymnasium det perfekta valet för ditt nästa kapitel i livet.

Dela denna berättelse!